Vesti

Završena manifestacija “Sokolica 2011”

Dodelom likovnog priznanja “Sveti Luka” i izložbom slika učesnika ovogodišnje likovne kolonije, sinoć je u Zvečanu završena 15. međunarodna kulturno umetnička manifestacija ’Sokolica 2011”.

Povelja ’Sveti Luka’ uručena je slikarki Ljiljani Minić iz crnogorskog Kolašina. Minićeva iza sebe ima više kolektivnih izložbi. Učestvovala je na desetak likovnih kolonija a sa suprugom Miomirom, nekoliko godina unazad učestvuje na tradicionalnom slikarskom okupljanju u Zvečanu.  Minićeva se zahvalila organizatorima istakavši da će se i ubuduće sa suprugom rado odazivati. “Puno vam hvala na nagradi koju sam dobila. Posebno mi je drago što je to moja prva nagrada koju sam dobila u Zvečanu, na Kosovu, gde smo ja i moj suprug rado primljeni i prihvaćeni. Odazivamo se svaki put kada nas pozovete. Ovde nam je uvek lepo. Želimo vam svaku sreću i da se ovako fino i ubuduće okupljamo “, istakla je Minićeva, prenosi Kontakt plus radio.  Podsetimo, na 15-oj po redu likovnoj koloniji učestvovalo je 13 slikara. Pokrovitelji manifestacije su SO Zvečan, Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i RMHK Trepča. U ovogodišnju manifestaciju, uloženo je oko 650.000 dinara.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017