Vesti

Završena manifestacija “Sokolica 2011”

Dodelom likovnog priznanja “Sveti Luka” i izložbom slika učesnika ovogodiÅ¡nje likovne kolonije, sinoć je u Zvečanu zavrÅ¡ena 15. meÄ‘unarodna kulturno umetnička manifestacija ’Sokolica 2011”.

Povelja ’Sveti Luka’ uručena je slikarki Ljiljani Minić iz crnogorskog Kolašina. Minićeva iza sebe ima više kolektivnih izložbi. Učestvovala je na desetak likovnih kolonija a sa suprugom Miomirom, nekoliko godina unazad učestvuje na tradicionalnom slikarskom okupljanju u Zvečanu.  Minićeva se zahvalila organizatorima istakavši da će se i ubuduće sa suprugom rado odazivati. “Puno vam hvala na nagradi koju sam dobila. Posebno mi je drago što je to moja prva nagrada koju sam dobila u Zvečanu, na Kosovu, gde smo ja i moj suprug rado primljeni i prihvaćeni. Odazivamo se svaki put kada nas pozovete. Ovde nam je uvek lepo. Želimo vam svaku sreću i da se ovako fino i ubuduće okupljamo “, istakla je Minićeva, prenosi Kontakt plus radio.  Podsetimo, na 15-oj po redu likovnoj koloniji učestvovalo je 13 slikara. Pokrovitelji manifestacije su SO Zvečan, Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i RMHK Trepča. U ovogodišnju manifestaciju, uloženo je oko 650.000 dinara.    

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018