Vesti

Tači: Međunarodna poternica za kriminalce sa severa

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je da će protiv osumnjičenih za nerede na administrativnim prelazima krajem jula kosovske institucije raspisati međunarodne poternice, prenosi danas prištinska štampa.

Tači je juče na sednici kosovske vlade kazao da je dobio dodatne informacije koje se odnose na odgovornost zvaničnog Beograda za napad na kosovsku policiju, za nasilje uopšte i za ometanje slobodnog kretanja na severu kao i za spaljivanje prelaza u Jarinju.  Kosovski premijer je, kako prenosi prištinska štampa, ponovo optužio Beograd da snosi odgovornost i za održavanje paralelnih struktura u četiri grada na severu.  ’Protiv osumnjičenih biće raspisana međunarodna poternica i ni sam Beograd neće moći više da ih krije u svojim institucijama kada odu ili pobegnu sa Kosova. Jedan deo njih je u bekstvu ali Beograd ima međunarodnu obavezu da uhapsi ljude koji su izazvali nasilje u Republici Kosovo’, rekao je Tači, prenosi Blic. On je dodao da je Beogradu to i evropska obaveza ’da sprovodi kriterijume iz Kopenhagena za red i zakon’.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017