Vesti

J. Kacin: Teško do pomaka bez carina

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao da će biti izuzetno teško napraviti pomak u evropskim integracijama bez rešenja carinskih pečata.

’Rok do kojeg je još moguće uticati na izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije isteći će za nekoliko dana’, kaže Kacin za ’Blic’. ’Vreme igra izuzetno važnu ulogu. Blokiranje privrednih odnosa sa Kosovom direktno onemogućava progres na polju regionalne političke i ekonomske saradnje’, rekao je Kacin.  On je istakao da nepriznavanje pečata, koje je izdao UMNIK, direktno ide na štetu građana Srbije i Kosova, uključujući i sever Kosova.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017