Vesti

Ivanović: Doći ćemo do rešenja

Nova runda pregovora Beograda i Prištine neće biti laka, jer se održava u atmosferi koja je opterećena nasilnim potezima albanske strane od 25. jula, ali će ipak rezultirati nekim rešenjima, jer je to u obostranom interesu, izjavio je državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Komentarišući navode nekih medija da će posrednik EU u nastavku dijaloga sutra u Briselu predstaviti predlog carinskog pečata, Ivanović je naglasio da će predstavnici zvaničnog Beograda prihvatiti samo ono što jasno ukazuje da Kosovo nije država i da je reč o protektoratu pod upravom međunarodne zajednice. “Rešenje za pečat moraće da podrazumeva odredbu vezanu za Rezoluciju 1244 SB UN, čime će biti otklonjena svaka mogućnost zloupotrebe od strane Prištine’, rekao je Ivanović, Međunarodnom radiju Srbije, prenosi FoNet. On je napomenuo da će modalitet koji bude prihvaćen za problem carine u velikoj meri imati uticaj i na rešenje problema predstavljanja Kosmeta na regionalnim forumima. Državni sekretar je istakao da se o pitanju srpskih institucija na severu KiM za sada neće raspravljati, zato što se to ne nalazi na spisku dogovorenih tema. “O tome će se možda razgovarati na kraju dijaloga, kada bude reč o statusnim temama’, rekao je Ivanović.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017