Vesti

EULEKS se povukao iz Zubinog Potoka

Jake snage EULEKS-a i KFOR-a izvrÅ¡ile su danas u Zubinom Potoku pretres pretres hotela “Aleksandar“, saznaje KIM radio. EULEKS ne može da potvrdi da ima uhapÅ¡enih.

U akciji koja je počela oko 14 časova nije bilo incidenata. Nakon početka pretresa u Zubinom Potoku su se oglasile sirene, nakon čega su meštani izašli na ulice, ali je sve proteklo mirno. Oko 15 časova snage EULEKS policije su se povukle iz Zubinog Potoka. U vreme akcije EULEKS je na sat vremena blokirao sve putne pravce na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće. Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević KIM radiju je potvrdila da je akcija izvedena. “Mogu da potvrdim da je EULEKS danas bio uključen u operaciju pretresa na području Zubinog Potoka ali EULEKS ne može da potvrdi da je bilo hapšenja’, rekla je Gudeljević. Kosovska policija nije učestvovala u akciji.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018