Vesti

U školama po kosovskom sistemu 450 hiljada đaka

U svim osnovnim i srednjim školama na Kosovu gde se nastava izvodi po kosovskom obrazovnom sistemu danas je počela nova školska godina koju će pohađati oko 450.000 đaka.

U 1. 200 školskih objekata na Kosovu, počela je nova školska godina za oko 450.000 učenika i više od 23.000 prosvetnih radnika. U ministarstvu obrazovanja nauke i tehnologije Kosova navode da su izvršene sve pripreme za uspešan početak i nastavak školske godine. Vlada Kosova je i ove godine za učenike od prvog do devetog razreda obezbedila besplatne udžbenike. Predstavnici sindikata radnika obrazovanja su zadovoljni priprema za početak školske godine. Ova školska godina je prvi put u poslednjih 12 godina počela bez uobičajenih najava da će prosvetni radnici štrajkovati, pošto su im od 1. januara ove godine povećana primanja za 50 odsto.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017