Vesti

UNESKO: Pet miliona evra za srpsko kulturno nasleđe na Kosovu

Generalna direktorka UNESKO-a Irina Bokova rekla je danas da su zemlje donator obezbedile pet miliona evra za projekte zaštite srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu.

Irina Bokova, koja će sutra učestvovati na devetom regionalnom samitu UNESKO-a u izjavi agenciji Beta precizirala je da je tri miliona evra donacija obezbedilo osam zemalja, a dva miliona evra Rusija, kao i da su sa UNMIK-om i Srpskom pravoslavnom crkvom postignuti potrebni dogovori o projektima. ’Već smo postigli sve potrebne dogovore. Tri miliona evra smo proteklih godina dobili od osam zemalja donora: Nemačke, Češke, Grčke, Albanije, Turske, SAD, Mađarske i Francuske’, rekla je Irina Bokova u telefonskoj izjavi agenciji Beta iz Pariza. Irina Bokova je ocenila da je kultura veliki potencijalni izvor.  

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017