Vesti

Delegacija Prištine otputovala za Brisel

Prištinska delegacija u dijalogu sa Srbijom otputovala je u Brisel na šestu rundu razgovora u kojima posreduje EU.

U Briselu će u petak, prema najavi iz kabineta šefa prištinskog tima, biti reči o carinskim pečatima, telekomunikacijama, energetici, katastru i o regionalnoj saradnji. Na sastanku će biti analiziran i pojačan rad tri radne grupe za realizaciju sporazuma postignutih ranije.  Dnevni red za novu rundu razgovora bio je utvrđen pred sastanak 20. i 21. jula 2011, koji je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta Edite Tahiri, odložen zbog beogradske strane koja je tada odbila da prizna pečat kosovske carine, prenosi B92. U delegaciji Prištine u Briselu će biti i politički savetnik kosovskog premijera Ljirim Graičevci, kao i savetnici Edite Tahiri, Dren Zeka i Elona Cecelia. U prištinskom timu biće i predstavnik ministarstva trgovine Floran Bakija, predsednik regulatornog ureda za energetiku Ali Hamiti, direktor operativnog sistema, prenosa i tržišta energije Fadil Ismajli, direktor kosovske energetske korporacije Arben Gjukaj, direktor Odbora regulatorne agencije za telekomunikacije Ekrema Šakić, direktor kosovske carine Naim Huruglica i Murat Meha, šef katastarske agencije.    

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018