Vesti

Delegacija Prištine otputovala za Brisel

Prištinska delegacija u dijalogu sa Srbijom otputovala je u Brisel na šestu rundu razgovora u kojima posreduje EU.

U Briselu će u petak, prema najavi iz kabineta šefa prištinskog tima, biti reči o carinskim pečatima, telekomunikacijama, energetici, katastru i o regionalnoj saradnji. Na sastanku će biti analiziran i pojačan rad tri radne grupe za realizaciju sporazuma postignutih ranije.  Dnevni red za novu rundu razgovora bio je utvrđen pred sastanak 20. i 21. jula 2011, koji je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta Edite Tahiri, odložen zbog beogradske strane koja je tada odbila da prizna pečat kosovske carine, prenosi B92. U delegaciji Prištine u Briselu će biti i politički savetnik kosovskog premijera Ljirim Graičevci, kao i savetnici Edite Tahiri, Dren Zeka i Elona Cecelia. U prištinskom timu biće i predstavnik ministarstva trgovine Floran Bakija, predsednik regulatornog ureda za energetiku Ali Hamiti, direktor operativnog sistema, prenosa i tržišta energije Fadil Ismajli, direktor kosovske energetske korporacije Arben Gjukaj, direktor Odbora regulatorne agencije za telekomunikacije Ekrema Šakić, direktor kosovske carine Naim Huruglica i Murat Meha, šef katastarske agencije.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018