Vesti

Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Prištini

Na fakultetima Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je počeo septembarski upisni rok za koji ima 617 slobodnih mesta, od čega je 228 budžetskih.

Upisne aktivnosti u drugom roku počeće prijavljivanjem kandidata, dok će polaganje prijemnih ispita biti organizovano od 5. do 7. septembra, prema rasporedu koji će objaviti fakulteti.  Rektor Univerziteta prof. dr Zdravko Vitošević kaže za Kontakt Plus radio da je već prvog dana prijema dokumenata, interesovanje veliko. ’Podsećam, cene školarina su ostale nepromenjene a postoji i mogućnost uplaćivanja na rate. Takođe smo vodili računa i o socijalno ugroženim kategorijama i o raseljenima sa Kosova i Metohije. Podsećam da postoji odluka Saveta i Senata Univerziteta da za te kategorije fakulteti imaju razumevanja i da cene školarina umanje za 50 odsto’, rekao je Vitošević.  Upis će trajati do 20. septembra. Najviše slobodnih mesta ima na Fakultetu tehničkih nauka, Ekonomskom i Prirodno  matematičkom fakultetu dok ih je najmanje na Medicinskom i to na Stomatologiji i Zdravstvenoj nezi dok na opštoj medicini nema više slobodnih mesta, prenosi Kontakt plus radio.    

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018