Vesti

Bogdanović pozvao KFOR na dijalog

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović apelovao je u utorak na KFOR da kroz razgovore sa predsednicima lokalnih samouprava na severu Pokrajine reši probleme i smanji tenzije pojačane nakon najnovijih akcija uklanjanja barikada.

’Upravo radimo na zakazivanju sastanka predstavnika KFOR-a i predsednika lokalnih samouprava da vidimo na koji način da rešimo slobodu kretanja, omogućimo da normalan život teče dalje, jer ni hermetičko zatvaranje severa, ni blokada KFOR-a nikome ne odgovara’, kazao je Bogdanović za agenciju Beta. ’Sve drugo osim razgovora može da ide u pogrešnom smeru koji niko ne želi. Nekome je stalo da nasiljem i jednostranim potezima reši probelme. Ne možemo pristati da se zatvaramo hermetički, da ne možemo slobodno da putujemo ka centralnoj Srbiji, da nabavljamo namirnice’, kazao je ministar. Prema njegovim rečima, sve su to teme o kojima KFOR treba da razgovara sa predsednicima opština. Bogdanović je rekao da je ipak optimista da će situacija biti rešena jer ima u vidu spremnost Srba da problem prevaziđu mirnim putem i to da će KFOR imati razumevanje da ne zatvori alternativne pravce.    

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018