Vesti

Jakšić: Srbija treba da prekine dijalog sa Prištinom [VIDEO]

Potpredsednik Skupštine Zajednice opština i naselja Kosova i Metohije Marko Jakšić smatra da Srbija treba da prekine dijalog sa Prištinom, jer se on vodi pod okrljem EU u Briselu.

Prema Jakšićevim mišljenju dijalog je naveća greška Srbije zbog toga što se odvija u okviru EU i Amerike. „Umesto da se pregovori vode u SB UN, mi ih vodimo u okviru država koje su najžešći i najjači protivnici kada je reč o nezavisnosti Kosova“, kazao je Jakšić KIM radiju.  Jakšić ističe da Srbija ima velike šanse da sačuva Kosovo u svom sastavu ukoliko se bude držala međunarodnog prava.  “Po Ustavu drzave Srbije, Kosovo je deo države Srbije, jer da nije tako, ne bi se ceo Zapad i Evropska Unija žestoko trudila i borila da natera Beograd da prizna Kosovo kao posebnu državu. Jasno je  da nema nezavisnog Kosova bez pomoći Srbije’, rekao je Jakšić. “Jedino što treba da uradimo je da izdržimo pritiske’, zaključio je Jakšić.    

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018