Vesti

Zubin Potok: EULEKS zaplenio dokaze i oružje

Pripadnici EULEKS policije su uz podršku KFOR-a izveli danas operaciju u mestu Zupče, u opštini Zubin Potok, u kojoj su pribavili izvesne dokaze, uključujući i oružje, u vezi sa istragom ubistva kosovskog policajca.

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević, izjavila je za Radio Kontakt Plus da je specijalna policija EULEKS-a zaplenila u operaciji na severu Kosova dokaze, uključujući i oružje, u vezi sa istragom ubistva kosovskog policajca 26. jula. Gudeljević je kazala da postoji šest naloga za hapšenje lica koja su osumnjičena za umešanost u to ubistvo. Ona je precizirala da su jutros pretresena ’četiri privatna prebivališta’. Prema njenim rečima, operacije slične današnjoj mogu se očekivati i u budućnosti, a koje se odnose na ubistvo i druge akte nasilja koji su se nedavno dogodili na severu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017