Vesti

Gnjilane: Albanci napali mladića

Grupa Albanaca napala je B. A. (24) u selu Poneš kod Gnjilana koji je pokušao da ih spreči da sruše njegovu staru kuću, izjavio je šef Kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom Pomoravlju Srđan Cvejić.

Cvejić je potvrdio da je pet Albanaca iz sela Poneš sinoć napalo B. A. kada ih je upozorio da ne izvaljuju prozore i vrata napuštene kuće njegovog oca, prenosi B92. Stara kuća je u dvorištu u kojoj živi porodica B. A. ’Pre nego što su počeli da razbijaju vrata i prozore, pokušali su da otvore zaključan ambar u dvorištu’, kazao je Cvejić. Cvejić je naveo da B. A. lakše povređen i da napad nije prijavio Kosovskoj policiji jer nema poverenja u nju. Selo Poneš je mešovito, na liniji koja deli Kosovsko pomoravlje na područje gde žive Albanci i onaj u kojem su Srbi, kazao je Cvejić.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017