Vesti

Gnjilane: Albanci napali mladića

Grupa Albanaca napala je B. A. (24) u selu Poneš kod Gnjilana koji je pokušao da ih spreči da sruše njegovu staru kuću, izjavio je šef Kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom Pomoravlju Srđan Cvejić.

Cvejić je potvrdio da je pet Albanaca iz sela Poneš sinoć napalo B. A. kada ih je upozorio da ne izvaljuju prozore i vrata napuštene kuće njegovog oca, prenosi B92. Stara kuća je u dvorištu u kojoj živi porodica B. A. ’Pre nego što su počeli da razbijaju vrata i prozore, pokušali su da otvore zaključan ambar u dvorištu’, kazao je Cvejić. Cvejić je naveo da B. A. lakše povređen i da napad nije prijavio Kosovskoj policiji jer nema poverenja u nju. Selo Poneš je mešovito, na liniji koja deli Kosovsko pomoravlje na područje gde žive Albanci i onaj u kojem su Srbi, kazao je Cvejić.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018