Vesti

Godišnjica Opštine Parteš

Opština Parteš obeležila je juče prvu godišnjicu od osnivanja. Slobodanu Petroviću uručeno priznanje za doprinos razvoju opštine.

Na sednici opštine Parteš, kojoj je prisustvovao i zamenik premijera i ministar za administraciju i lokalnu samoupravu Slobodan Petrović i gradonačelnici svih decentralizovanih opština sa srpskom većinom predstavljeni su rezultati rada u prvih godinu dana. Ministar Petrović je na sednici kazao da su rukovodstvo Parteša  i građani opštine “pokazali hrabrost da preuzmu odgovornost’. U saopštenju ministarstva dostavljenom KIM radiju kaže se da  Petrovića “raduje’ što je njegovo ministarstvo, uz podršku gradonačelnika, “sprečilo bilo kakvu nesigurnost građana koji žive na jugu Kosova’ nakon svih dešavanja proteklih nedelja na severu Kosova. “Taj rezultat ne bi bio ostvaren bez podrške naših građana koji su prepoznali da bolji život i budućnost nema alternativu, odnosno da se svi zajedno krećemo ka boljoj i sigurnijoj  budućnosti i integarciji u Evropsku Uniju’, istakao je Petrović. On je takođe dodao da će Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave “ostati posvećeno zajedničkom radu na poboljšanju kvaliteta života svih građana Kosova’.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017