Vesti

Sveta Lucija priznala nezavisnost Kosova

Karipska država Sveta Lucija priznala je nezavisnost Kosova, čime je broj članica UN koje su priznale Kosovo povećan na 81, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova.

’Ovo priznanje je rezultat angažovanja ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja koji je 18. maja ove godine u Njujorku dobio obećanje o priznanju od ministra spoljnih poslova Svete Lucije, Rufusa Busketa’, navodi se u saopštenju. Prethodno je prvi zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli, koji je zadužen za lobiranje za priznanje Kosova, najavio da će zemlje Kariba ovih dana zvanično preko diplomatskih predstavništava Kosova informisati o odlukama koje su donele u vezi sa priznanjem Kosova. Pre ovog priznanja iz grupe ovih zemalja Kosovo je priznalo samo Belize. Sveta Lucija je ostrvo u istočnom delu Kariba površine 620 kvadratnih kilometara, sa oko 175 hiljada stanovnika.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017