Vesti

K. Mitrovica: Uskoro struja za stanare u Bošnjačkoj mahali

Stanari zgrade u ulici “Knjaza Miloša” u Bošnjačkoj mahali, u kojoj bez struje već 5 meseci živi 12 porodica, dobiće struju najverovatnije do kraja ovog meseca.

Zamenik načelnika opštinske uprave u Kosovskoj Mitrovici Milorad Vukašinović kaže za da je lokalna samouprava zaključila ugovor sa izvođačima i da su u toku pripreme za realizaciju radova, te da se njihovo okončanje očekuje do kraja meseca. “Mogu da kažem da je lokalna samouprava zaključila ugovor sa izvođačem radova i da su u toku pripremni radovi na izgradnji dalekovoda u dužini od oko 1 km. Ugovorom je precizirano da radovi moraju biti okončani za 10-ak radnih dana, tako da se nadam da će do kraja avgusta biti rešeno ovo pitanje na obostrano zadovoljstvo, kaže Vukašinović za kontakt plus radio. On dodaje da porodice nisu potpuno bez električne energije, već da koriste razvodnu kutiju korišćenu prilikom izgradnje ovog objekta ali da to nije trajno rešenje jer ne zadovoljava potrebe stanara. “Planom je predviđena izgradnja trafostanice i od trafostanice priključenje zgrade onako kako je predviđeno glavnim projektom. Tehnički problem se sastoji u dovođenju visokonaponske linije od trafostanice, koja je kod ’ Vojnog remonta’ do te zgrade, a to je dužina od oko 1000 metara’, naglašava Vukašinović. On izražava nadu da će do kraja meseca ove porodice imati normalno snabdevanje strujom. Ove porodice, njih 12, prinudno raseljenih lica sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica uselili su se u zgradu krajem marta.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017