Vesti

Video nadzor u Gračanici dao prve pozitivne rezultate

Video nadzor koji je u Gračanici postavljen pre više od mesec dana dao je prve retzultate. Kako naviode u policiji do sada je rešeno ili sprečeno nekoliko ozbiljnih saobraćajnih prekršaja i pokušaja pljačke.

Na nekoliko lokacija u Gračanici opštinske vlasti nedavno su postavile video nadzor, u cilju, kako ističu, povećanja bezbednosti građana i njihove imovine. I policija i meštani kažu da će od ovakve vrste kontrole svi imati koristi. Gradonačelnik opštine Gračanica, Bojan Stojanović izjavio je za Radio KIM da je video nadzor postavljen radi povećanja sigurnosti i bezbednosti meštana i zaštite imovine. “Bezbednost meštana bio je jedan od faktora postavljanja video nadzora, ali i krađe, remećenje javnog reda i mira kao i uništavanje imovine takođe su bile problematične u ovoj opštini. Video nadzorom su pokriveni svi prilazni putevi, glavna saobraćajnica, raskrsnica kao i manastir Gračanica’, kazao je Stojanović. Prema njegovim rečima rezutata ima jer da su određeni slučajevi rešeni. Zamenik komandira policijske stanice, Rama Kruezuju kazao je da je video nadzor u vrlo kratkom roku dao konkretne rezultate. “Video nadzor nam uglavnom pomaže oko rešavanja saobraćajnih prekršaja koji su veoma česti u Gračanici. Video nadzor nam je pomogao u rešavanju slučaja saobraćajnog prekršaja u Gračanici kao i pokušaj krađe u Badovcu’, kazao je Krueziju za KIM radio. Opština Gračanica jedina od ostalih decentralizovanih opština sa srpskom većinom na Kosovu ima postavljen video nadzor.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017