Vesti

Redžepi potvrdio otkaze srpskim komandirima

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi odbio je danas žalbe na rešenja o otkazu trojice bivših komandira policijskih stanica na severu Kosova.

Redžepi je potvrdio otkaze Bratislavu Kragoviću bivšem komandiru policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zoranu Miljkoviću bivšem komandiru na administrativnom prelazu Brnjak i Radomiru Radosavljeviću koji je bio zadužen za obezbeđenje suda u Mitrovici, saopštio je MUP Kosova. „Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro će raspisati konkurs kojim će policajci iz srpske zajednice bili zamenjeni“, kaže se u saopštenju dostavljenom KIM radiju. Ranije MUP Kosova odbio je žalbu na rešenje o otkazu bivšem komandiru policijske stanice u Zvečanu Nenadu Ðuriću. Bivši komandiri policijskih stanica na severu Kosova početkom jula su dobili otkaze, odbivši prethodno naredbu o rotaciji radnih mesta. Nakon što su im uručena rešenja o otkazu sa posla, komandiri su iskoristili pravo i uložili žalbe MUP-u Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017