Vesti

I. Dačić:Priča o kriminalu izgovor za nasilje nad Srbima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da priča o kriminalu na severu Kosova i Metohije služi kao izgovor da prištinske vlasti izvrše nasilje nad Srbima.

’Kriminal na severu Kosova postoji kao i u drugim krajevima i on, može se reći, predstavlja  lokalnu opasnost’, rekao je Dačić i naglasio da mnogo veći kriminal postoji u Prištini koji predstavlja globalnu opasnost, javlja Tanjug. Napominjujući da se u Prištini ilegalno trguje ljudskim organima, novcem, drogom, ljudima, Dačić je pozvao Euleks na bolju saradnju u borbi protiv kriminala. Na pitanje novinara povodom izjave zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Rikera u Prištini da je Kosovo nezavisna i suverena država, Dačić je odgovorio da je Riker juče u Beogradu ponovio da su SAD protiv jednostranih poteza. Ovakva izjava Rikera nije ništa novo i to je poznata retorika SAD, rekao je Dačić, napominjujući da je u jučerašnjem rezgovoru sa njim više puta ponovljeno da se otvorena pitanja moraju rešavati dijalogom, da je važno sačuvati mir i čuvati se svih jednostranih poteza koji mogu biti veoma opasni za Balkan. ’Takve izjave mogu da se shvate kao podsticaj Albancima da silom uspostave vladavinu prava’, ocenio je Dačić i naglasio da je i Srbija za vladavinu prava i zakona, ali uz poštovanje demokratije i ljudskih prava. ’Ukoliko Srbi sa severa Kosova ne žele da budu integrisani, onda imaju ista prava kao Albanci koji nikada nisu želeli da se integrišu u Srbiju’, naglasio je Dačić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017