Vesti

Vlada Srbije: Lekovi danas kreću ka centralnom Kosovu

Lekovi namenjeni zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji krenuće danas ka srpskim sredinama južno od Ibra, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Elizabeta Paunović.

Ona je agenciji Beta rekla da je upravo dogovorena isporuka lekova.  ’Isporuka lekova je upravo dogovorena, uz pomoć Svetske zdravstvene organizacije kompletirana je sva prateća dokumentacija i očekujemo da će lekovi danas krenuti ka enklavama’, kazala je Paunovićeva.  Ministarstvo zdravlja Srbije je zbog krize nastale krajem jula u Pokrajini - vezane za promet roba, donelo odluku da na Kosovo i Metohiju uputi lekove i ostala medicinska sredstva namenjena zdravstvenim centrima u srpskim enklavama kako bi zdravstveni radnici imali dovoljne količine lekova da obavljaju posao. Ministar zdravlja Zoran Stanković nedavno je najavio da će lekovi još u ponedeljak stići na centralno Kosovo, a kako se to do danas nije desilo. Iz Gračanice je poslato upozorenje da je rad zdravstvenih radnika ustanova ugrožen i da najviše nedostaju kiseonik, lekovi i sanitetski materijal.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017