Vesti

EU traži evropske zakone

Skupština Kosova planira da 29. avgusta stavi na razmatranje Nacrte zakona o javnom emitovanju i Nezavisnoj komisiiji za medije i time ispuni obavezu koju joj je Evropska komisija posebno naglasila u svom izveštaju o napretku Kosova ka Evropskoj Uniji, piše Koha ditore pozivajući se na izvor u EK.

Iz Evropske Unije, međutim, upozoravaju da žele da vide kvalitetne i primenljive zakone koji bi bili u skladu sa evropskim standardima. Zbog toga je šef Kancelarije za veze EK na Kosovu, Kaldu Sino, poručio predsedniku kosovske skupštine da ne žuri sa sa usvajanjem ova dva zakona. Sino je Skupštini ponudio da pošalje strane eksperte koji bi pomogli u izradi amandmana na ova dva zakona. On je svoje primedbe na članove oba zakona sažeo u 16 tačaka, od kojih se 12 odnosi na zakon o javnom emitovanju, prenosi Koha ditore. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017