Vesti

Prilužje: Nastavlja se potpisivanje peticije protiv gradnje mosta

Peticiju protiv gradnje mosta na Sitnici, koji bi albanska sela povezao sa magistralom Priština - Kosovska Mitrovica, preko srpskog sela Prilužja do sada je potpisalo oko stotinu meštana Prilužja.

Protest meštana Prilužja održava se i danas a prema rečima, predsedika seoskog odbora u Prilužju, Dejana Kostića očekuje se da se meštani danas u većem broju odazovu akciji potpisivanja peticije koja je počela juče u cilju srečavanja gradnje mosta preko Sitnice. „Peticija će biti uručena SO Vučitrn u Vučitrnu, Kosovskom policiji, UNMIK-u, EULEKS-u, KFOR-u, OSCE-u i svima koji su zaduženi za bezbednost ljudi na Kosovu. Srbi u Prilužju strahuju da će, kako kažu, ako Albancima bude omogućeno da prolaze njihovim selom, dolaziti do provokacija i ugrožavanja bezbednosti. U Prilužju živi oko 2. 500 Srba, a u selima koja se nalaze s druge strane reke Sitnice živi više hiljada Albanaca. Most preko Sitnice srušen je tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017