Vesti

Biler: Prelazi na severu ostaju pod kontrolom KFOR-a

Komandant KFOR-a Erhard Biler izjavio je da će administrativni prelazi na severu Kosova ostati pod kontolom KFOR-a sve dok se ne nađe neko održivo rešenje tokom dijaloga Beograda i Prištine.

’Ovakvo stanje će se nastaviti sve dok ne počnu pregovori u Briselu i dok ne dobijemo prve rezultate tih pregovora. Bezbednosne zone su uspostavljene radi uspostavljanja bezbednosti i ostaće na snazi sve dok smatramo da su potrebne’, rekao je Biler u intervjuu za ’Koha Ditore’. Komandant KFOR-a objašnjava da je postignuti sporazum u kome je on posredovao privremen, jer se mislilo da će dijalog u Briselu doneti stabilno rešenje. ’Imamo napeto stanje i treba da shvatimo da bi i najmanji incident mogao da eskalira. Ovakva situacija nas ipak ne može odvratiti od osnovnog cilja - da se uspostavi red i zakon. Razumljivo je da kriminalne grupe koje su pomešane sa radikalnim elementima ne žele da se tamo uspostavi red i zakon i zato je i razumljiv njihov otpor’, rekao je Biler.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017