Vesti

Sastali se vladika Teodosije i Filip Riker

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije primio je u manastiru Gračanica zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Rikera i ambasadora Kristofera Dela.

Riker je nedavno preuzeo novu dužnost u Stejt Departmentu kao šef odeljenja za pitanja južne Evrope i Balkana i nakon jučerašnje posete Prištini posetiće danas i Beograd, gde su predviđeni razgovori sa zvaničnicima Republike Srbije. Nakon posete crkvi, Vladika Teodosije i arhimandrit Sava upoznali su Rikera sa zabrinutošću Srpske pravoslavne crkve povodom najnovijih zbivanja na Kosovu i Metohiji. Vladika je naglasio da se politička rešenja moraju tražiti mirnim putem i dijalogom i da ona treba da budu u funkciji mirnog i bezbednog života svih na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Eprhije. Posebno je pomenut značaj povratka raseljenih Srba i potreba da se preduzmu sve mere kako bi se sprečili novi međuetnički sukobi. Riker je istakao važnu moralnu ulogu Srpske pravoslavne crkve u srpskom narodu naročito na Kosovu i ponovio stav američke administracije o značaju očuvanja duhovnog i kulturnog identiteta srpskih pravoslavnih svetinja.        

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017