Vesti

Bogdanović, Stefanović: Vraćanjem autobusa Priština krši dogovor

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavili su da vraćanje autobusa prevoznika iz centralne Srbije sa administrativnih prelaza ka Kosovu dovodi u pitanje sve dosad postignute dogovore.

Bogdanović je, u izjavi Tanjugu, istakao da vraćanje autobusa sa administrativnih prelaza predstavlja ’drastično kršenje svih dogovora, a naročito dogovora o slobodi kretanja’ koji su Beograd i Priština postigli ranije tokom dijaloga u Briselu. ’To je veoma štetna aktivnost Prištine koja dovodi u pitanje sve ono o čemu smo se  ranije dogovorili’, rekao je Stefanović za Tanjug. Ministar Bogdanović je rekao da Srbiju ’zabrinjava ćutanje Evropske unije i Ujedinjenih nacija’ na poslednje aktivnosti privremene vlasti u Prištini i podsetio da ih je vlada o tome kontaktirala, ali da do večeras nije dobila nikakav odgovor. ’Da je to Srbija uradila, bilo bi reakcija - i Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije i međunarodne zajednice’, smatra Bogdanović iznoseći ocenu da albanska strana i za ovu odluku, kao i za pokušaj zauzimanja administrativnih prelaza krajem prošlog meseca, ’ima podršku u međunarodnoj zajednici’. Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom takođe je ukazao da je poslednja aktivnost prištinskih vlasti ’štetna’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017