Vesti

Lekari iz Gračanice posetili Novake

Organizacija “Sveti Jovan Milostivi” iz manastira Gračanice koju vodi monahinja dr Irina Petrović a koja okuplja lekare na centralnom Kosovu posetila je juče povratničko selo Novake, kod Prizrena.

U sklopu redovne posete ovom selu pregledali su i doneli lekove za staračko stanovništvo Novaka. Meštanima ovakve posete znače mnogo, jer nemaju priliku da često idu lekaru a i posete svake vrste čak i rodbine nisu tako česte. Sedamdesetogodišnja Momirka Simić KIM radiju je kazala da mladih u selu ima malo, svega nekoliko i da je važno da neko brine o njima. “Ja bolesna, ona (komšinica) bolesna, sve bolesno, nemaš skim reč da progovoriš. Nema mladih, samo pet, šest. Moj muž neće da ide nikud odavde, kaže: ja ću ovde da umrem, to je moje. Nije lako sinko, veliko imanje, kome da se ostavi’, kaže Momirka Simić i zahvaljuje lekarskoj ekipi koja joj je ovog puta napisala uput i preporučila lečenje kod specijaliste u Gračanici. Mnogi od pacijenata, koje leči doktori organizacije “Sveti Jovan Milostivi’, što zbog starosti ili lošeg materijalnog stanja nisu u mogućnosti da redovno posećuju lekare. Ova organizacija koja radi po blagoslovu episkopa raško-prizrenskog Teodosija posećuje, vrši preglede, leči i prati zdravstveno stanje velikog broja ljudi na Kosovu i Metohiji, koji se najčešće nalaze u zabačenim selima daleko od zdravstvenih centara.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017