Vesti

AMPEK podržava stav srpskih emitera

Asocijacija kosovskih nezavisnih elektronskih medija (AMPEK) podržava srpske emitere na Kosovu koji se ne slažu sa Nacrtom zakona o javnom emitovanju i protivi se osnivanju srpskog kanala u okviru RTK.

Izvršna direktorka AMPEK-a Ardita Zejnulahu za KIM radio kaže da se ozbiljno mora shvatiti stav srpskih medija i da se Nacrt zakona koji je već ušao u skupštinsku proceduru doradi ili napiše novi. “Ako je moguće da se zakon promeni amandmanima, onda je to u redu. Ukoliko bude više amandmana nego članova samog zakona, onda ide na doradu, odnosno, zakon bi morao da se piše ponovo’. AMPEK se o ovome konsultovao sa srpskim emiterima, među kojima je i njihov član “TV mreža’. Zejnulahu kaže da podržava njihov stav da je Nacrt zakona o javnom emitovanju u suprotnosti sa svim međunarodnim i lokalnim zakonskim propisima. “Mi radimo u interesu naših članova i podržavamo stav TV mreže. Glavni zadatak novog kanala je da služi srpskoj zajednici na Kosovu i ako se 90% srpskih medija ne slaže sa ovim Nacrtom zakona, onda se to mora ozbiljno shvatiti. Nacrt se mora još jednom pregledati i mora da se uvidi šta je propušteno kako bi Zakon išao u prilog srpskoj zajednici, što je i glavni cilj osnivanja ovog kanala’, smatra Zejnulahu. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017