Vesti

P. Miletić: Preduzeti mere protiv Zakona o javnom emitovanju [VIDEO]

Generalni sekretar Samostalne liberalne stranke i potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić je izjavio da je Nacrt zakona o javnom emitovanju neprihvatljiv za srpsku zajednicu na Kosovu i da će preduzeti mere da ne prođe u dalju proceduru.

Miletić je rekao, gostujući u jutarnjem dnevniku KIM radija, da nacrt, koji se već nalazi u skupštinskoj proceduri, “ne odražava  ono što srpska zajednica treba da dobije zakonom o javnom emitovanju, a to je novi nezavisni, licencirani kanal na srpskom jeziku, koji pokriva celu teritoriju Kosova’. “Mi ćemo procedurama u Skupštini i svim raspoloživim sredstvima, na koje po zakonu imamo pravo, preduzeti mere da ovakav jedan zakon ne prođe u dalju proceduru’. Miletić je naveo da angažovanje njegove stranke podrazumeva učešće u radu komisije za interese i prava zajednica. On je rekao da će poslanici SLS-a, osim što će na samoj sednici Skupštine Kosova glasati protiv ovog zakona, iskoristiti i prava koja proizilaze iz Ustava Kosova. “Srpskoj zajednici pripada taj deo javnog dobra koji se zove novi nezavisni licencirani kanal na srpskom jeziku i mi ćemo se naravno boriti svim raspoloživim sredstvima koja imamo u Skupštini, ali i van nje’, istakao je Miletić. Da je nacrt zakona o javnom emitovanju, koji je ušao u proceduru u Skupštini Kosova, neprihvatljiv za srpsku zajednicu i srpske medije na Kosovu i da je on u suprotnosti sa relevantnim međunarodnim i lokalnim propisima, ukazali su i Društvo novinara KiM, Nezavisna TV mreža i KOSMA mreža. Petar Miletić o Nacrtu zakona o javnom emitovanju from kim on Vimeo.   Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017