Vesti

Haljiti: Moguć specijalni status za sever

Potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti izjavio je da iz ’svetskih centara odlučivanja’ stiže poruka da bi rešenje za probleme severa moglo biti da mu se da “nekakav specijalni status”.

’Ukoliko čitamo između redova izjave iz centara odlučivanja koji nas podsećaju da neće biti cepanja kosovske teritorije, već da se nazire prihvatljivo rešenje za sever Mitrovice... , navode nas na zaključak da bi trebalo da dobijemo nekakav specijalni status koji se ne zove ni autonomija, niti otcepljenje od Kosova’, rekao je Haljiti u intervjuu za list “Koha ditore’. Haljiti smatra da je neophodno da Evropska unija i SAD istupe sa zajedničkim stavom o ovom pitanju pošto će to, kako kaže, biti najlakši način za rešavanje problema. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017