Vesti

Vestervele posetio Jarinje

Ministar inostaranih poslova Nemačke Gvido Vestervele, u pratnji komandanta KFOR Erharda Bilera obišao je oko 13 časova administrativni prelaz Jarinje, na kome je 27. jula zapaljen punkt.

Novinari iz Kosovske Mitrovice koji su došli da isprate ovu posetu nisu mogli da priđu prelazu, u čemu su ih sprečili američki vojnici iz sastava KFOR-a, pa su posetu pratili sa udaljenosti od oko 200 metara. Vestervele je na prelaz Jarinje stigao helikopterom, koji je sleteo u bazu KFOR-a u neposrednoj blizini prelaza. Pre njegovog dolaska američki vojnici podigli su nivo bezbednosti na viši nivo, pa je razvučena bodljikava žica i postavljeni su tzv. ’ježevi’. Sa nemačkim diplomatom stigla je i jedna grupa novinarskih ekipa, kojima je bilo omogućeno da isprate događaj. Vestervele se prethodno u Prištini susreo sa šefom EULEKS-a, Gzavije de Marnjakom, specijalnim predstavnikom Evropske Unije, Fernandom Đentilinijem i vršiocem dužnosti šefa Kancelarije Evropske komisije za vezu, Kaldunom Sinom.    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017