Vesti

Kosovske vlasti sprovode istragu o zbivanjima na severu

Kosovske vlasti sprovode intenzivnu istragu o zbivanjima na severu Kosova poslednjih 15 dana, prenosi prištinska štampa.

’Vodimo intenzivnu istragu o incidentima koji su se desili na severu Kosova, zajedno sa međunarodnim tužiocima EULEKS-a’, izjavio je glavni tužilac Mitrovačkog okruga Šućuri Sulja listu Koha ditore, a prenosi RTS. I portparol policije za Kosovsku Mitrovicu, Besim Hoti, je rekao da je istraga sveobuhvatna i da se njome bave zvaničnici iz Prištine. Intenzivna istraga se vodi o ubistvu policajca Envera Zumberija u blizini Zubinog Potoka, o spaljivanju prelaza u Jarinju, kao i o pucnjavi na kosovsku policiju ali i pripadnike KFOR-a. Izvori lista su naveli da su kosovski i međunarodni tužioci pribavili veliki broj dokaza putem elektronskih i pisanih medija.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017