Vesti

Preko Fejsbuka najavio „Oluju“ za Srbe sa Kosova

Student Američkog univerziteta na Kosovu (AUK) Oket Hodža je na Fejsbuk grupi, koju koriste samo studenti ovog univerziteta, najavio egzodus Srba sa Kosova uključujući i Srbe studente AUK-a, saznaje KIM radio.

U tekstu koji je postavljen nakon nemira na severu Pokrajine piše „Operacija Oluja. Ovo je poruka za Srbe na Kosovu da ih još jedan egzodus čeka, uključujući AUK studente. Žao mi je ali to je jedini način za mir. Kao što svi znaju, Srbi su izazvali ratove, ubijanje ljudi a sada traže milost: (Oluja 2011 na putu). Hvala!Grupa na Fejsbuku „Studenti AUK-UAKERS“ okuplja samo studente Američkog univerziteta. Većina univerziteta ima slične grupe koje im služe kao mesto za diskusiju o studijama, iskustivima u učenju i savetima. Nakon krize na severu studenti AUK-a su na stranici u koju je uvid imao KIM radio, počeli sa postavljanjem brojnih nacionalističkih sadržaja kao što su oni o bojkotovanju srpske robe, vređanju Srba, nazivanju pogrdnim imenima a postavljali su i fotografije sa uvredljivim sadržajem. Nakon poruke Oketa Hodže koja najavljuje egzodus Srba stranica je uklonjena sa društvene mreže. Nastavu na Američkom univerzitetu na Kosovu sluša 600 albanskih i nekoliko srpskih studenata. Američki univerzitet u Prištini osnovan je 2005. godine, a prema informacijama sa zvaničnog sajta podršku mu pružaju USAID i Ročester institut za tehnologiju. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4    

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017