Vesti

Vestervele u poseti Prištini

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele posetiće danas Prištinu gde će razgovarati sa kosovskim i međunarodnim zvaničnicima.

Kako je ranije najavljeno, Vestervele će se sastati sa premijerom Hašimom Tačijem i komandantom KFOR-a Erhardom Bilerom. Očekuje se da Vestervele kosovskim predstavnicima prenese stavove Nemačke i drugih zemalja EU da se pitanja i problemi u odnosima Prištine i Beograda mogu rešiti razgovorima. Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele prvi je ministar iz Evropske unije koji će posetiti Kosovo od kako je 25. jula izbila kriza na severu. Posetom Prištini Vestervele završava balkansku turneju tokom koje je boravio u Podgorici i Dubrovniku.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017