Vesti

„Ko ne vidi stvarnost nema perspektivu na Kosovu“

Premijer Kosova Hašim Tači preneo je ministrima u njegovoj vladi da je od strane KFOR-a potvđeno da su uklonjene barikade na putevima koji vode ka prelazima na severu Kosova.

Tači je kazao da svi oni koji ne vide i ne poštuju stvarnost na Kosovu nemaju perspektivu i istakao da će zakon i red pobediti na celoj teritoriji Kosova, saopšeno je KIM radiju iz kosovske vlade. ’Sve zemlje ciljaju ka integraciji u EU i da bi se ovo postiglo mora se poštovati teritorijalni integritet susednih zemalja. Ovaj uslov mora ispuniti i Kosovo i Srbija ’, rekao je Tači rekao na sednici vlade. Ministarka trgovine i industrije, Mimoza Kusari-Ljilja prenela je da je proces sprovođenja reciprociteta ka Srbiji uspešan i dodala da je povećana potrošnja domaćih proizvoda, što će prema njenom mišljenju dovesti do povećanja proizvodnih kapaciteta i otvaranja novih radnih mesta. Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017