Vesti

KFOR: Barikade ostaju uslov

KFOR razume da je Srbima sa severa Kosova potrebno vreme za uklanjanje barikada, ali one ostaju jedan od uslova za sprovođenje privremenog sporazuma koji su ove snage postigle sa Vladom Srbije, izjavio portparol KFOR-a Hans Ditrih Vihter.

’Prihvatamo da je za uklanjanje barikada potrebno vreme. Ne postavljamo za to nikakav vremenski okvir, ali to ostaje jedan od uslova’, rekao je Vihter u telefonskoj izjavi Tanjugu. On je dodao da je važno da snage KFOR-a mogu da prođu glavnim putnim pravcima a da na nekim mestima koriste sekundarne puteve. Vihter nije mogao da kaže kako će KFOR postupiti ukoliko ne budu uklonjene sve barikade.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017