Vesti

K. Pantić: Ostaju barikade u Rudaru

Srbi će ostati na barikadama u Rudaru do ispunjenja zahteva i vraćanja stanja na prelazima Branjk i Jarinje pre 25. jula, odnosno odluke Prištine da preuzme kontrolu na tim punktovima, izjavio predsednik opštine Kosovska Mitrovica i funkcioner SNS-a Krstimir Pantić.

“Narod na barikadama je rešen da sačuva svoja ognjišta i porodice i od države Srbije očekuje odlučniju odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije’, kazao je Pantić na redovnoj konferenciji Srpske napredne stranke u Beogradu, a prenosi Beta. “Sporazum Vlade Srbije sa KFOR-om je neprihvatljiv za kosovske Srbe jer se njim ispunjavaju svi zahtevi Prišine’, naveo je Pantić i dodao da KFOR blokadom podržava odluku kosovskih vlasti o zabrani uvoza robe iz Srbije. Prema rečima Pantića, odbornici četiri opštine severnog Kosova su bili dovedeni u nezavidan položaj - da moraju da prihvate sporazum, a to je pitanje, koje kako je rekao, treba da reše Vlada i Skupština Srbije. Današnjoj konferenciji je prisustvovao i predsednik Odbora Srpske napredne strakne (SNS) kosovskomitrovačkog okruga Bojan Jakovljević koji je apelovao na jedinstvo svih predstavnika Srba sa severa Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017