Vesti

Rusija protiv nasilnog uspostavljanja kontrole

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je Evropsku uniju, NATO i Ujedinjene nacije da spreče mogući pokušaj Prištine da silom povrati kontrolu na teritorijama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu.

’Nažalost, veliki su izgledi da će uprkos sporazumu o uzdržavanju od vojnih akcija od 5. avgusta, Priština pasti u iskušenje da ponovo silom uspostavi kontrolu nad srpskim stanovništvom na Kosovu’, rekao je portparol ministarstva Aleksandar Lukaševič. On je dodao da Rusija poziva EU, NATO i UN, ’koje imaju svoje kancelarije u regionu da pokažu maksimum odgovornosti u cilju sprečavanja takvog scenarija’ i istakao da se ’zabrinutost stanovnika u severnim opštinama na Kosovu ne treba zanemariti’. Lukaševič je objasnio da Rusija smatra da svi sporazumi treba da budu u interesu stanovništva, kao i da treba smanjiti tenzije na severu Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017