Vesti

Priština nema garancije za barikade

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio da kosovska vlada nema potpune garancije da će Srbi na severu Kosova ukloniti barikade.

On je u intervjuu listu ’Kosova sot’ rekao da je situacija na severu pod kontrolom, tj. mirnija nego protreklih dana i da se i dalje smiruje. Kako kaže, Priština nema detalje o razgovoru predsednika opština sa severa i predsednika Srbije, ali da su, prema reaspoloživim informacijama, predstavnici vlasti Srbije tražili da Srbi sa severa prihvate sporazum od 10 tačaka. ’Mada većina predsednika paralelnih opštinskih struktura pripada Koštuničnom DSS-u, grupi Tomislava Nikolića ili Šešeljevim radikalima, ipak ima najava da će oni prihvatiti da sprovedu sporazum i da uklone barikade, mada one neće odmah biti uklonjene na svim mestima. To su informacije koje mi imamo, ali ipak nemamo potpune garancije da će se to i desiti’, rekao je Redžepi. On je negirao da u akcijama uspostavljanja reda na severu učestvuju pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga. ’Uspostavljanje reda i zakona, obezbedjivanje granica odredjeno Ustavom je posao policije a u tim slučajevima pripadnici KBS-a ne učestvuju’, podvukao je Redžepi, prenosi Tanjug.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017