Vesti

Jedinstvo nije narušeno poručuju Srbi sa severa

Predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić demantovali su da je među njima narušeno jedinstvo i da nema sloge.

Krstimir Pantić, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Branko Ninić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, gostujući na TV Most, građanima su poručili da nemaju razloga za brigu i da prekid zajedničke sednice četiri Skupštine opštine sa severa pokrajine ne treba da ih zabrinjava. ’Propustili smo priliku da ukažemo da je političko bezbednosna situacija pogoršana, da je razlog za to jednostrani potez Prištine 25. jula kada su pokušali da nasilno promene realnost na terenu’, rekao je predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović. On je dodao da je ’propuštena prilika da i našoj državi kažemo šta narod na severu Kosmeta svih ovih godina očekuje od nje’. Predsednik Opštine Leposavić Branko Ninić smatra da je prekid sednice u utorak ’pokušaj pojedinaca da naprave politički marketing na temu Sporazuma’. Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je da su se ’pojedini politički lideri u Beogradu probudili i da ih je neko obavestio šta se dešava na severu Kosova’. Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić objasnio je da su odbornici iz te opštine odlučili da ne dođu na sednicu zbog stvorene atmosfere da je najbitnije da li će Srbi sa severa Kosova i Metohije prihvatiti ili odbaciti sporazum. I on je odbacio tvrnje da su se Srbi na Kosovu podelili i da nisu više jedinstveni. ’Deo odgovornosti za prekid zajedničke sednice snose predsednici opština i skupština opština, možda smo požurili sa njenim zakazivanjem’, rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i potvrdio da su neki odbornici pokušali da opstruišu rad Skupštine. ’To ne znači da će da se uruši naše jedinstvo, nastavićemo zajedno da radimo i nadam se da će uskoro predsednici skupština opština zakazati nastavak konsultacija i da će šefovi odborničkih grupa shvatiti ozbiljnost situacije kako bi sednica sve četiri opštinske skupštine bila nastavljena’, rekao je Pantić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017