Vesti

Uklonjene barikade kod Leposavića

Noć u Kosovskoj Mitrovici protekla je mirno. Srbi u Leposaviću i Zupču noćas su počeli da uklanjaju barikade sa puteva.

Barikade koje su postavljene u Leposaviću na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Jarinje uklonjene su sinoć, javlja Kontakt Plus radio. Na magistralnom puti Kosovska Mitrovica - Raška kod Leposavića uklonjeni su sinoć teška mehanizacija i kamioni, kao i nabacana drva koja su Srbi postavili u noći 25. jula nakon što su specijalci kosovske policije ROSU pokušali da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak. Pored puta su ostali samo šator i klupe na kojima nočas nije bilo ljudi, a u blizini se nalazi jos šamo nekoliko nekoliko prisutnih građana. Barikade koje su Srbi postavili u mestu Rudare kod Zvečana ostaju do daljnjeg, ali se saobraćaj obavlja neometano. Srbi u Rudaru dežuraće neprekidno, a kako je dogovoreno vozilima međunarodne misije omogućn je nesmetan prolaz na severu Kosova. Očekuje se da i KFOR poštuje sporazum sa vladom Srbije o slobodi prometa robe na pelazima Brnjak i Jarinje. Zajednička sednica odbornika tri opštine Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zvečana, na kojoj je trebao da se razmatra privremeni sporazum Vlade Srbije i Kfora, prekinuta je juče u Leposaviću, jer odbornici opštine Zubin Potok nisu došli. Dogovoreno je da pojedinačno svaka opština razmatra privremeni sporazum.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017