Vesti

NATO: Potreban dodatni bataljon KFOR-a na Kosovu

NATO traži da na Kosovo budu poslate dodatne trupe nakon eskalacije nasilja na ovom području. Portparol KFOR-a Hans Ditrih Vihter rekao je da će na Kosovu biti najverovatnije raspoređen jedan bataljon.

Snage NATO saopštile su danas da su zatražile da na Kosovo budu poslate dodatne trupe, posle eskalacije nasilja prošle sedmice, preneo je Rojters. Portparol Kfora Hans Ditrih Vihter rekao je da ne može da govori o tačnom broju vojnika koji bi trebalo da se rasporede, ali da će biti poslat ’jedan bataljon’. Vojnim rečnikom, bataljon u zavisnosti od namene i taktike čini 300 do 1.000 vojnika. Prema navodima na sajtu KFOR-a, ta misija pod komandom NATO na Kosovu i Metohiji trenutno oko 6.000 vojnika.  

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017