Vesti

Stefanović i Bogdanović u Rudaru: Moramo sačuvati mir i jedinstvo

’Danas ste ovde u broju koji uliva poštovanje. Problem mora da se reši kroz razgovore. Mi ne gubimo nadu, vi nam je dajete. Predstavili smo način kako ovo može da se reši i on nije komplikovan. I u našem interesu je da se sklone blokade. Ali hoćemo da se vratimo u dijalog i stvari rešimo sistemski’ poručio Borislav Stefanović.

’Molim vas da mirno iskazujemo našu volju i da ne dozvolimo da ovde zaživi kosovska država. Moramo se svi vratiti sa odmora i biti ovde. Očigledno da još uvek nema razumevanja kod jednog dela međunarodne zajednice za naše potrebe i ciljeve. Vratili smo se i spremni smo i da nas hapse i da nas ponize kako bi se mirno i dostojanstveno, razgovorima, izborili za njih’, rekao je Goran Bogdanović, ministar za Kosovo i Metohiju pred okupljenima na barikadama u Rudaru. ’Danas ste ovde u broju koji uliva poštovanje. Problem mora da se reši kroz razgovore. Mi ne gubimo nadu, mi vam je dajete. Predstavili smo način kako ovo može da se reši i on nije komplikovan. I u našem interesu je da se sklone blokade. Ali hoćemo da se vratimo u dijalog i stvari rešimo sistemski. Popodne očekujemo povratne informacije u odnosu na zahteve. Priština izgleda nije spremna na dogovor. Mi smo izgleda postali nepoželjni sagovornici. Da li ste za to da nastavimo pregovore ili ne? Ako nema razgovora, onda nema načina da se reši problem. Oni znaju da narod neće na silu prihvatiti kosovsku carinu na prelazima. Moramo sačuvati jedinstvo i mir. Pojavili su se dušebrižnici i vikend-ratnici, analitičari iz Beograda koji misle da bolje znaju. Ako smo ikada razmišljali kako, kad vam se pogleda u oči, dileme nema. Prenaglašeni patriotizam neće rešiti problem. Ako je cena da se mi sklonimo, sklonićemo se i mi, ali meni se čini da vi to nećete. Javićemo vam svaku povratnu informaciju. Molim vas da ostanete mirni, dajmo šansu dijalogu. Fudbal, predstave i deljenje hleba vojnicima su slike koje ih brinu. Ne brinu ih ni Bogdanović ni Stefanović. Nema iskakanja i nedostatka koordinacije, nema razlika među nama. Ako ih bude, to vodi u propast. Čuvajte se bratskih poruka koje to nisu i onih iz Beograda koji bolje znaju kako ovo rešiti. Vratite se ovde i prekinite odmore, nemojte sada letovati. Uvek ćemo vam govoriti šta smo i s kim dogovarali. Mi smo evropski narod, ovo nije geto, ovo je Srbija’, zaključio je Borislav Stefanović. Posle obraćanja okupljenima na barikadi u Rudaru, Bogdanović i Stefanović su otišli da čestitaju slavu Sv. Iliju domaćinu Radu Krečkoviću.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017