Vesti

Mirna noć na severu

Noć na severu Kosova protekla je mirno i bez incidenata. Srbi proveli noć na barikadama u mestu Rudare, javlja novinar KIM radija sa terena.

Na barikadama u Rudaru je prisutan veliki broj građana. Kako javlja novinar KIM radija iz dana u dan, iz noći u noć dolazak građana je sve masovniji i sve organizovaniji. Građani severa na taj način iskazuju rešenost da se u ovakvom vidu protesta istraje. Na Kosovu se od sinoć nalaze i ministar za KiM Goran Bogdanović, šef tima Beograda u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović i savetnik predsednika Srbije Jovan Ratković. Očekuje se da će se oni u toku današnjeg dana sastati sa komandantom KFOR-a generalom Erhardom Bilerom kako bi se razgovori o režimu rada na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak nastavili.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017