Vesti

Nemački ambasador na Kosovu poziva na dijalog

’Savezna Vlada je i dalje zabrinuta zbog situacije na severu Kosova. Ona osuđuje svaku primenu nasilja. Nasiljem na ulicama ne može se doći do trajnog rešenja. Do trajnog rešenja može se doći samo kroz dijalog’, rekao je Dr Ernst Rajhel, ambasador Savezne Republike Nemačke na Kosovu.

’Normalizacija situacije na severu, a posebno pitanje saobraćanja robe, mora da bude tema dijaloga vođenog od strane EU. Savezna Vlada aktivno i snažno podržava sva nastojanja Ledi Ešton i veoma pozdravlja to što je posrednik Evropske unije Kuper po nalogu visoke predstavnice početkom ove nedelje doputovao u Beograd i Prištinu. Obe strane moraju što je moguće brže da se vrate za pregovarački sto u Briselu’ navodi gospodin Rajhel u saopštenju dostavljenom KIM radiju. ’Nemačka se intenzivno angažuje na Kosovu – ne samo bilateralno, već između ostalog i kroz KFOR i EULEKS. Obe misije imaju poverenje i podršku Savezne Vlade Nemačke’, zaključuje ambasador Rajhel.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017