Vesti

O. Ivanović: Kriza na Kosovu dok se ne isupne zahtevi Srba

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da se rešenje krize na severu Kosova, koje će biti prihvatljivo za obe strane, mora rešiti pregovorima.

Ivanović smatra da će kriza na Kosovu trajati dok se ne ispune zahtevi Srba i stanje ne vrati na vreme pre intervencije specijalnih kosovskih jednica ROSU. ’Albanci i kosovska carina za sada ne smeju da budu na prelazima na severu Kosova. To može da bude rezultat pregovora u Briselu, ali dok se to ne dogodi, stvari moraju da ostanu onakve kakve su bile pre 25. jula’, rekao je Ivanović Tanjugu. Prema njegovim rečima, to je zahtev ljudi koji osmu noć provode na barikadama na severu Kosova i to je bio zahtev pregovaračkog tima Beograda, koji je u njihovo ime razgovarao u Raški sa specijalnim posrednikom EU Robertom Kuperom. ’Tu nema mesta za pogađanje, moramo biti sigurni da nas specijalne ROSU jedinice neće uznemiravati i da se neće pokušavati nasilna promena situacije na terenu. ’, naglasio je Ivanović. On je potvrdio da je Kuper ostao na Kosovu i da je ono što su srpski pregovarači ponuduli već rekao drugoj strani.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017