Vesti

Završen sastanak sa Kuperom

Sastanak posrednika EU Roberta Kupera i predstavnika Vlade Srbije o aktuelnoj situaciji na severu Kosova je završen. Učesnici sastanka odlučili da ne daju izjave.

Sastanak je trajao dva sata, i iako se ispred zgrade opštine Raška okupilo dosta novinara, niko nije dao izjavu za medije. Razgovori će sutra biti nastavljeni.  Robert Kuper razgovarao je sa ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem, njegovim zamenikom Vladom Jovičićem, pregovaračem u dijalogu sa Prištinom Borkom Stefanovićem i savetnikom Borisa Tadića Jovanom Ratkovićem. Kuper u Rašku je došao iz Prištine, gde je, prethodno, razgovarao sa tamošnjim vlastima, prenosi B92. Ekipe novinara sa severa Kosova i Metohije koje prate zbivanja u tom delu bez problema su prešle administratiavni prelaz Jarinje, na kome su stacionirani američki pripadnici KFOR-a. Dopisnik Tanjuga javlja da na tom prelazu nema dužih zadržavanja i da se, nakon rutinske kontrole vozila i putnika, saobraćaj neizmenično odvija u oba smera.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017