Vesti

Živići: Maltretirani smo jer smo Srbi [VIDEO]

U Kosovskoj Mitrovici na prelazu iz severni u južni deo grada pripadnici kosovske carine tri sata maltretirali su bez ikakvog povoda i objašnjenja porodicu Nenada Živića iz Gračanice. Naplatili su im kaznu od 110 evra za navodni šverc goriva, iako gorivo nisu pronašli.

Nenadova supruga, Danijela Živić KIM radiju je kazala da su ona, suprug i njihova sedamnaestogodišnja kćer doživeli stres. “Bili smo uplašeni za svoju bezbednost, još uvek ne možemo da se smirimo, najviše sam strepela zbog deteta. Nije bilo fizčkog maltretiranja, ali psihičkog jeste. Nismo znali gde i zašto nas vode’, kazala je Danijela. Vraćajući se sa odmora u Crnoj Gori porodica Živić je naišla na carinsku kontrolu u južnom delu Kosovske Mitrovice koja im je bez ikakvog objašnjenja oduzela lična dokumenta i sprovela do carinskog terminala optuživši ih za šverc goriva. Danijela Živić je mišljenja da su ih kosovski carinici maltretirani zato što su srpske nacionalnosti. “Mislim da je ovo zato što smo Srbi. Na autu smo imali srpske tablice što je pretpostavljam uticalo da budemo maltretirani, jer nije bilo drugog razloga da mi budemo na ovako brutalan način sprovedeni’, kazala je Danijela.   Uz optužbu da je švercovao gorivo, Danijelinom suprugu Nenadu Živiću je naplaćena kazna od 110 evra, i pored toga što vozilo koristi tečni naftni gas. Porodica Živić je na carinskom terminalu čekala da pronađu švercovano gorivo, a Nenad tvrdi da je tečni gas sipao još u Crnoj Gori. Živići navodno švercovali gorivo from kim on Vimeo.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017