Vesti

U toku sastanak sa Kuperom

Sastanak funkcionera EU Roberta Kupera sa predstavnicima Vlade Srbije počeo u Raškoj. Razgovori se vode iza zatvorenih vrata.

Sastanak Roberta Kupera i predstavnika Vlade Srbije počeo je oko 16 i 30 u zgradi opštinske uprave u Raški, javlja urednik Kontakt plus radija Željko Tvrdišić. Iako vlada izuzetno veliko interesovanje medija za ovaj susret, sastanak se odvija iza zatvorenih vrata, novinarima i snimateljima nije dozvoljen ulazak.  U Rašku prvi su stigli, savetnik ministra za KiM Vlada Jovičić i savetnik predsednika Srbije, Jovan Ratković. Nedugo zatim stigao je i funkcioner EU Robert Kuper, a oko 16 i 25 pojavili su se i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović.  Bogdanović i Stefanović su se prethodno u Zvečanu sreli sa predstavncima severnog Kosova. Bogdanović je na sastanku apelovao na uzdržanost i mir.  ’Problem za prelaze na severu Kosova moramo rešti dijalogom, nikako preduzimanjem sile. Apelujem na sve da se uzdrže od jednostranih poteza i da pruže šansu dijalogu’, rekao je Bogdanović.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017