Vesti

KFOR i EULEKS protiv ilegalnog ulaska srpskih zvaničnika

Komandant KFOR-a Erhard Biler neće se sastati sa Borikom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, kaže portparol KFOR-a. Portparol EULEKS-a rekao je da je misija EU u principu protiv ilegalnih ulazaka zvaničnika Srbije na teritoriju Kosova.

Kako prenosi Radio-televizija Kosova, portparol KFOR-a Hans Diter Vihter rekao je da sastanka danas zbog toga neće biti. Vihter je dodao da KFOR nije odustao od uklanjanja prepreka na putevima prema prelazu Jarinje, ali da zbog bezbednosnih razloga ne može da kaže kada će se to dogoditi. Portparol EULEKS-a Nikolas Hoton je, kako prenosi RTK, kazao da ta Misija još nema stav prema eventualnom hapšenju zvaničnika iz Srbije koji ilegalno uđu na Kosovo. Prema njegovim rečima, o tom pitanju danas će unutar misije EU biti održan sastanak. Prištinski mediji su danas preneli izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija da je ulazak Stefanovića i Bogdanovića na Kosovo ilegalan jer nisu ušli na dva zvanična ulaza na Kosovo i zato što nisu tražili saglasnost institucija Kosova. Redžepi je najavio mogućnost hapšenja zvaničnika iz Srbije koji na taj način ulaze na Kosovo, prenosi Beta.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017