Vesti

DZ Gračanica: Alarmantna situacija sa kiseonikom

Službi hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu nedostaju boce sa kiseonikom jer se nabavljaju iz severnog dela Kosovske Mitrovice, izjavila dr Rada Trajković.

Direktorica Doma zdravlja u Gračanici, Rada Trajković izjavila je za Radio KIM da zbog celokupne situacije na severu Kosova ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaju boce sa kiseonikom i pojedini lekovi koji su, kako je kazala, najpotrebniji hroničnim bolesnicima. “Zalihe boca sa kiseonikom su na donjoj granici, a neophodne su nam za očuvanje vitalnih funkcija ugroženih pacijenata, tako da smo zaista u velikoj opasnosti, jer mnogim pacijentima koji dolaze nećemo moći da pružimo odgovarajuću terapiju, a to može pacijentima da ugrozi život“, naglasila je dr Trajković. Direktorica Doma zdravlja apeluje na sve odgovorne da se otvore putevi koji, kako je naglasila, znače šansu za život bolesnika.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017